1.499₺ ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Bedava!
FİLTRELER
Yükleniyor...
Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

El Yapımı Kesme Tahtası

El yapımı kesme tahtaları Sokrasına birleştirme (Dikey/End grain) (sağlam ve dayanıklı bir yapı oluşturma yöntemidir.) olarak önce tasarlanıp sonra özel ağaçlardan küçük parçalara ayrılıp yapboz şeklinde dikey ve uç tahıl olarak bilinen ahşap tanelerinin El işçiliği ile haftalar hatta bazı modellerde aylar sürerek Sanat Tasarımı / Koleksiyon nezdinde eşşiz parçalar olarak üretilmektedir. Bu ürünler el yapımı olarak üretildiği için birbirinden farklılık gösterebilir ve benzersiz tasarımı sayesinde size özel mutfağınızın koleksiyonu haline gelir.

Ahşap Kesme Tahtası Bakım ve Temizliği

Ahşap Kesme Tahtası Bakımı ve Temizliği

Ahşap kesme tahtaları, mutfağımızın en önemli ve işlevsel araçlarından biridir. Doğal ve dayanıklı yapıları ile uzun yıllar boyunca kullanılabilirler. Fakat her mutfak gereci gibi, ahşap kesme tahtaları da özenli bir şekilde bakımı ve temizliği yapılmadığı takdirde zamanla işlevlerini yitirmeye başlayabilir.

Bu yazıda, ürünlerimizde kullanılan doğal malzemelerden yola çıkarak, ahşap kesme tahtalarınızın ömrünü uzatacak ve hijyenini sağlayacak basit ve etkili yöntemleri sizlerle paylaşacağız.

Ahşap Kesme Tahtası Bakımı:

  • Sistre İşlemi: Kesme tahtalarınızda zamanla kullanıma bağlı çizik ve renk değişiklikleri oluşması normaldir. Bu gibi durumlarda, tahtanızı düz bir zemine sabitleyin ve tırtıksız, keskin bir bıçak kullanarak 90 derecelik açıyla tahtayı sıyırın. Bu işlem, marangozlukta "sistreleme" olarak bilinir. 2-3 ayda bir tekrarlayabilirsiniz.
  • Yağlama: Sistre işleminden sonra tahtanızı ahşap bakım kremi (bal mumu ve zeytinyağı esanslı) veya zeytinyağı ile yağlayın. Bu işlem, tahtanızı nemlendirir ve ömrünü uzatır.

Ahşap Kesme Tahtası Temizliği:

  • Günlük Temizlik: Her kullanımdan sonra tahtayı sünger ve deterjanlı su (bitkisel deterjan tercih edilir) ile yıkayabilirsiniz. Sıcak veya soğuk su kullanabilirsiniz.
  • Kurulama: Yıkadıktan sonra tahtayı dik konumda kurumaya bırakın. Tahta kururken alt kısmının su içinde kalmamasına dikkat edin. Bu, şişme ve çatlamayı önler.
  • Derinlemesine Temizlik: 2-3 ayda bir, tahtayı limon ve tuz ile derinlemesine temizleyebilirsiniz. Limonu ikiye kesin ve kesme tahtasının tüm yüzeyine sürün. Ardından bolca kaya tuzu serpin ve 15 dakika bekletin. Daha sonra tahtayı suyla durulayın ve kurulayın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Kesme tahtanızı asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Bu, tahtanın kurumasına ve çatlamasına neden olabilir.
  • Ağır kimyasallar veya klorlu ürünler kullanmaktan kaçının.
  • Farklı gıdalar için ayrı kesme tahtaları kullanın. Bu, çapraz kontaminasyonu önleyecektir.
  • Keskin bıçaklar kullanın ve tahtaya sert darbeler vurmaktan kaçının.

Doğal ve sağlıklı lezzetlerin sırrı, özenli bakımdan geçer. Bu basit ipuçlarını takip ederek ahşap kesme tahtalarınızın ömrünü uzatabilir ve hijyenik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Unutmayın: Ahşap kesme tahtaları, doğanın bize sunduğu özel bir hediyedir. Doğru şekilde bakarak bu hediyeyi uzun yıllar boyunca koruyabilir ve lezzetli sofralara katkıda bulunabilirsiniz.

17
İndirim Fırsatları
Yeni Ürünler
Yükleniyor...